Prijsuitreiking fotowedstrijd van de vlootschouw met geallieerde schepen

Afgelopen zaterdag was de vlootschouw ingepland voor de Vlissingse boulevard, van de geallieerde landen die deelgenomen hebben in de Slag om de Schelde 75 jaar geleden, en bij de herdenking in Terneuzen aanwezig moesten zijn.

Samen met Foto Verschoore, de VOC en Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen is een fotowedstrijd uitgeschreven. Aan het publiek was het de taak om een mooie foto te maken van het thema: vlootschouw.
Rond het middaguur verschenen er enkele marineschepen in het zicht van de boulevard, en zetten ze daarna koers naar Terneuzen waar de vlootschouw plaats vond. Heel veel personen hebben staan wachten om dit te kunnen aanschouwen op de boulevards, dijken en havenmonding.

De vlootschouw in Vlissingen ging uiteindelijk niet door, dit tot grote teleurstelling van de bezoekers die hier speciaal voor naar Vlissingen waren gekomen. Ondanks dat er slechts een kort moment geallieerde schepen in het vizier kwamen zijn er toch de benodigde goede foto’s ingezonden, meldt  stichting Oorlogsjaren in Vlissingen. 

Prijsuitreiking
Aanstaande zaterdag 7 september zal om 14.00 uur de prijs die hier aan verbonden is uitgereikt worden bij Foto Verschoore, Walstraat 109-111.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Anneke van den Dries (woensdag, 04 september 2019 16:26)

  Jammer dat er zo weinig schepen waren
  Maar ja toch wat ingezonden
  Komt er nog een wedstrijd van "slag om de Schelde ?
  Zou mooi zijn
  Met vr gr:
  ANNEKE VAN DEN Dries

 • #2

  Redactie RTV Vlissingen (woensdag, 04 september 2019 18:11)

  Deze vraag kunt u beter richten aan de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen

  https://www.oorlogsjarenvlissingen.nl/

 • #3

  John (woensdag, 04 september 2019 21:14)

  Prijswinnaar zal inmiddels wel benaderd zijn ? Immers, de prijsuitreiking is zaterdag al...