Meteorologische herfst begonnen

Zondag 1 september is de meteorologische herfst begonnen en daarmee is het weerbeeld ook merkbaar anders.

De warmte is weg en wisselvalliger en koeler weer is daarvoor in de plaats gekomen. Vanaf morgen liggen de temperaturen lager dan gebruikelijk en wisselen bewolking en buien elkaar af. Weerplaza spreekt van wisselvallig weer. „Ja, het is even omschakelen”, voorspelt weerman Ben Lankamp. „Van een nazomer is geen sprake. Morgenochtend en in de namiddag trekt een regengebied van het westen naar het oosten. Daarna is het droog, maar ’s avonds komen er weer buien vanuit zee.”

Temperatuur
Overdag wordt het bovendien kouder dan gebruikelijk. „Normaal gesproken ligt de middagtemperatuur begin september rond de twintig graden, maar de komende dagen rond de 17 of 18. Dat is beduidend lager.” Het wordt dus écht herfst. We zullen er aan moeten wennen, stelt Ben Lankamp. „Het is een hele droge zomer geweest, zeker in het oosten van het land. Dus de buien zijn ook wel weer welkom. Zeker voor de natuur, die kan een beetje opknappen.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0