Twee kinderdirecteuren benoemd in het muZEEum Vlissingen

De periode van de vorige kinderdirecteur Bo Hoogesteger van het muZEEum zit er op, ze heeft het goed gedaan en een waardevolle bijdrage geleverd aan het muZEEum.

Marijn Heijstek en Magnus Setterich volgen Bo Hoogesteger op, en werden woensdagmiddag 4 september benoemd door Onno Bakker directeur MuZEEum. De twee leerlingen van groep 8 van de Frans Naereboutschool, kunst en cultuurschool met abonnement op het muZEEum waren tijdens de benoeming zeer enthousiast. Marijn Heijstek wil het museum leuker en toegankelijker gaan maken voor (jonge) kinderen, dat is alvast een punt als hij zijn functie gaat vervullen als kinderdirecteur voor het komende jaar.

Functie kinderdirecteur
De functie van kinderdirecteur is in het leven geroepen om kinderen meer te betrekken bij het ontwikkelen van het educatieve programma. De beide kinderdirecteuren van het Zeeuws maritiem muZEEum Marijn en Magnus gaan onder andere met het team meekijken naar de nieuwe inrichting van het muZEEum.

Presentatie muZEEum 16 jaar oud
“De presentatie is inmiddels 16 jaar oud en we hebben met zijn allen bedacht, we kunnen wel eens een nieuwe presentatie gaan gebruiken. We hebben hier al over nagedacht en wat we niet zo goed hebben gedaan is de vragen van kinderen. Wat zouden jullie nou terug laten komen in het muZEEum. Stel je voor het muZEEum is helemaal leeg we gaan helemaal opnieuw beginnen. Hoe zou je het dan moeten inrichten, wat zou je dan moeten doen? Meer spelletjes, of juist niet of meer Michiel de Ruyter in het muZEEum dat is natuurlijk heel belangrijk.” Aldus directeur Onno Bakker van het Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen.                      
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0