Gratis toegang gebouwen muZEEum tijdens Open Monumentendag

Het thema van de Open Monumentendag dit jaar is Plekken van plezier. Musea horen daar zeker bij. Daarom zijn alle gebouwen van het Zeeuws maritiem muZEEum op zaterdag 14 september gratis te bezoeken: de Oranjemolen, De Kazematten, de Oostbeer en het muZEEum zelf.

Rondleidingen door de architect
Marc van Roosmalen, de architect van het muZEEum in zijn huidige vorm, geeft twee rondleidingen: een om 13:00 en een om 15:00 uur. Hij zal vertellen over de bijzondere eigenschappen van de gebouwen van het muZEEum, over de uitdagingen die hij tegenkwam en over hoe het muZEEum nu in elkaar zit. Er kunnen maximaal 15 mensen per rondleiding mee. Opgeven kan via info@muzeeum.nl met vermelding van rondleiding architect. De rondleiding is gratis. Tickets worden verdeeld op volgorde van inschrijven. Vol = vol.

Vernieuwing - Toelichting en rondleiding door de directeur
Onno Bakker, directeur van het Zeeuws maritiem muZEEum, zal tijdens de Open Monumentendag om 12.00 en om 14.00 uur een toelichting geven op de vernieuwingsplannen van het muZEEum, gevolgd door een korte rondleiding. Interesse? Opgeven kan via info@muzeeum.nl met vermelding van toelichting directeur. De toelichting met rondleiding is gratis. Tickets worden verdeeld op volgorde van inschrijven.

Programma Vlissingen
Meer informatie en het volledige programma van de Open Monumentendag in Vlissingen, vindt u hier: https://www.openmonumentendag.nl/comite/vlissingen/.

Het muZEEum is zaterdag 14 september open van 10.00 tot 17.00 uur. De Kazematten, de Oostbeer en de expositie in de Oranjemolen zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0