· 

Grote belangstelling voor rondleidingen bouwterrein nieuwe Sluis

De bouw van een nieuwe sluis in Terneuzen is van groot belang voor Nederland en Europa.

De op 1 na grootste zeesluis in Terneuzen na Amsterdam en Antwerpen zal in 2022 worden voltooid. De bouw ging in 2017 van start en zal 5 jaar in beslag nemen.

Afgelopen zaterdag 7 september was er een unieke kans om onder begeleiding de huidige stand van zaken in Terneuzen te bekijken. Velen grepen dan ook de kans. Groep na groep beklom de uitkijktoren en ging daarna verder langs hijskranen, buizen en pompen over de werf. Geen vraag werd onbeantwoord gelaten en bij een drietal posten werd extra uitleg voorzien. Bovendien was er ook open dag bij het Portaal van Vlaanderen. Het uitgelezen moment dus om alles over de nieuwe sluis en de ontwikkeling daarvan te weten te komen. Meld GO RTV.

Reactie schrijven

Commentaren: 0