Film by the Sea Vlissingen van start met het 21e internationale film festival

In Vlissingen ging afgelopen vrijdagavond Film by the Sea weer van start met de Franse film La Belle Epoque, een zogeheten feelgoodfilm.

Een bewuste keus van de nieuwe festivaldirecteur Jan Doense, hij volgt Leo Hannewijk op die twintig jaar betrokken was als artistiek directeur van het filmfestival in Vlissingen. De kersverse nieuwe directeur van het filmfestival wil dat zijn premièrepubliek vooral een genoeglijke avond heeft en na de film ook nog zin heeft in een feestje! Gedurende het hele jaar vertoont Film by the Sea films in avant-première onder de naam Film by the Sea door het Jaar. Daarmee heeft Doense afgelopen jaar de nodige ervaring opgedaan om zijn publiek te leren kennen. Hij heeft de films die hij koos meerdere malen moeten verdedigen en heeft gemerkt dat het publiek van Film by the Sea best kritisch kan zijn. "Er wordt best wel kritiek geuit, maar daar heb je ook wat aan. Dan weet je gewoon oké, je kunt dit publiek niet zomaar alles voorschotelen."

Terug in de tijd
In openingsfilm La Belle Époque raakt het leven van zestiger Victor ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder.

Het filmfestival
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Elk jaar komen tienduizenden bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd. Ook vele acteurs, schrijvers en regisseurs van vakveteranen tot jonge talenten laten graag hun gezicht zien bij het festival. De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Het filmfestival start op 13 september en eindigt op 22 september.

https://www.filmbythesea.nl/

Reactie schrijven

Commentaren: 0