· 

Supersnelle politie-Audi’s staan al ruim een half jaar stil

Zo’n veertig supersnelle Audi’s die de politie heeft aangekocht om jacht te maken op criminelen en verkeersvandalen, staan al ruim een half jaar stil en zullen nog minimaal een jaar in de garage blijven staan.

Dit komt omdat er te weinig capabele chauffeurs zijn die achter het stuur van de wagens kunnen kruipen. Dit meld de Telegraaf. De politieacademie blijkt de opleidingsvraag niet aan te kunnen, waardoor de regiokorpsen noodgedwongen moeten wachten tot er wel kundige bestuurders zijn opgeleid. De ’snelwegcoureurs’ moeten een speciale bijscholing volgen, omdat de nieuwe scheurijzers met 272 pk onder de motorkap zeer bijzondere rijvaardigheidseigenschappen vragen van de chauffeurs. Lees het hele artikel via de Telegraaf.

Reactie schrijven

Commentaren: 0