Vlissingse sportvelden op 21 september 2019 weer bespeelbaar

Een groot deel van de Vlissingse sportvelden is door de zomerdroogte nog niet bespeelbaar.

Daarom is met de verenigingen afgesproken, de natuurgrasvelden niet te bespelen tot de start van de KNVB-competitie op zaterdag 21 september. Door het uitblijven van de regen en door aanhoudende hoge temperaturen in combinatie met de wind, zijn de velden weer aan het uitdrogen. Ook is van wortelvorming bij het jonge gras nog nauwelijks sprake.

Maatwerk
In eerste instantie leek het erop dat de velden zich goed herstelden, maar het tegendeel is helaas waar. Om tot die tijd toch een aantal wedstrijden te spelen, is gezocht naar maatwerk. Op een aantal sportparken zijn enkele (kunstgras) velden aangewezen waarop zeer beperkt gespeeld kan worden. Door het uitgestelde gebruik van een groot aantal velden wil de gemeente er samen met de verenigingen voor zorgen, dat de velden weer een seizoen lang mee kunnen.

KNVB-competitie
Over deze overmachtsituatie heeft de gemeente nauw contact met de verenigingen en de KNVB. Omdat de problemen door de droogte beperkt zijn tot een klein deel van het district, is de start van de voetbalcompetitie op zaterdag 21 september ongewijzigd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0