Rotonde open op 19 oktober via de nieuwe stadsentree Vlissingen

In de eerste maanden van 2019 zijn er veel werkzaamheden uitgevoerd voor het Bedrijventerrein Souburg 2.

Zo zijn er in augustus grote hoeveelheden zand weggehaald op de Poortersweg. Dit vrijgekomen zand is gebruikt als aanvulling voor de fietstunnel. De Nutsbedrijven hebben alle kabels en leidingen aangelegd en aangesloten voor de nieuwe rotonde. Vanaf 28 augustus is de kruising Oosterhavenweg/Poortersweg/Westerhavenweg afgesloten. Dit voor de aanleg van de riolering en het aanpassen van de indeling aan de nieuwe riolering.

Fiets verkeer
Het (fiets)verkeer kan via een tijdelijke rijbaan naar de Veerhavenweg. Zodra deze werkzaamheden gereed zijn, komt de fundering en verharding op de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen. Om de Oosterhavenweg aan te sluiten op de rotonde, is het nodig om deze enkele nachten af te sluiten. Deze werkzaamheden zijn volgens planning begin oktober klaar. Het vrijliggend fietspad ligt tussen de Kenniswerf en Poortersweg en zal de fietsers meer verkeersveiligheid bieden.

Veerhavenweg afgesloten
Vanaf woensdagavond 9 oktober tot zaterdagavond 19 oktober is de Veerhavenweg afgesloten voor alle verkeer. Dit is het gedeelte vanaf de A58 tot en met de spoorwegovergang. Het verkeer wordt via de Sloeweg en de Nieuwe Vlissingseweg omgeleid.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0