Kringloop Zeeland gaat winkel Een X andermaal in Vlissingen sluiten

Met ingang van 10 oktober sluit de kringloopwinkel in Vlissingen definitief.
Tot die tijd kunt u nog terecht in de winkel en zijn alle artikelen de helft goedkoper.

De kringloop Vlissingen neemt geen artikelen meer aan! Arduin heeft in Zeeland drie kringloopbedrijven, Vlissingen, Serooskerke en Yerseke. Hier zamelen cliënten en medewerkers oude meubelen en tweedehands artikelen in om ze vervolgens weer te verkopen aan nieuwe klanten. Cliënten houden de kringloopwinkels op orde, ruimen nieuwe artikelen op en helpen klanten in de winkel. Met het vertrek van deze kringloopwinkel zit Vlissingen zonder plek waar tweede hands spullen kunnen worden gerecycleerd. Kringloopbedrijf (Arduin) zat sinds 21 juli 1997 in het pand aan de Hermesweg 6 in Vlissingen.  

Samenvoegen
Kringloop Vlissingen gaat samenvoegen met Kringloop Serooskerke. Daarom zal deze winkel in Vlissingen per 10 oktober sluiten. Met de cliënten en medewerkers wordt gekeken of ze in Serooskerke of ergens anders in de organisatie gaan werken. "We vinden dat de fysieke ruimte en mogelijkheden van de kringloopwinkel in Serooskerke veel beter aansluit bij de ontwikkelmogelijkheden van onze cliënten. Onze kringloopwinkel in Serooskerke wordt de komende weken verder verbeterd, zodat ook onze cliënten van de kringloopwinkel in Vlissingen hier vanaf half oktober met plezier naar toe kunnen gaan". Laat 's Heeren Loo weten.
 
Arduin verder als 's Heeren Loo
Sinds 20 mei van dit jaar is via een samenwerkingsbord de fusie tussen zorgorganisaties Arduin en ’s Heeren Loo met een symbolische ondertekening bekrachtigd. Arduin gaat voortaan verder als de Zeeuwse regio van ’s Heeren Loo.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Marina (dinsdag, 01 oktober 2019 22:43)

  En waarom moet specifiek de kringloop sluiten van arduin? Die mensen met een verstandelijke beperking zitten niet graag achter de geraniums

 • #2

  Marijke V (woensdag, 02 oktober 2019 07:46)

  Er staat toch echt heel duidelijk in de tekst dat ze of in Serooskerke gaan werken of elders. Dus hoe komt u er dan bij de ze achter de geraniums gaan zitten?

 • #3

  Jolanda (woensdag, 02 oktober 2019 08:00)

  Deze mensen kunnen niet voor zichzelf opkomen,makkelijke slachtoffers voor alweer een bezuinigingsronde

 • #4

  Marco (woensdag, 02 oktober 2019 19:49)

  Serooskerke is een stuk duurder dan vlissingen

 • #5

  Sandra (vrijdag, 22 november 2019 16:46)

  De kringloop van Serooskerke is niet te vergelijken met Vlissingen. Prijzen liggen ook veel hoger in Serooskerke.
  Dat juist in Vlissingen de kringloop werd gesloten is echt een verarming voor de Vlissingens. Ik kwam er wekelijks en zo velen met mij. Vond er altijd wel iets leuks en goedkoops. Heerlijk om er rond te struinen, maar ik ga niet ff langs Serooskerke op de fiets.
  Echt ontzettend zonde en baal er behoorlijk van.

 • #6

  Jan Kortsmit (dinsdag, 26 november 2019 16:23)

  De sluiting van de kringloopwinkel aan de Hermesweg is te betreuren. Ik bracht en haalde er graag wat spulletjes en zo velen met mij. Een kringloopwinkel hoort in de stad op loop/fietsafstand. Er is behoefte aan. Ik begreep dat de verkoopactiviteiten nu zijn geconcentreerd in het kringlooppaleis op bedrijventerrein De Zompe in Serooskerke. Te ver en te duur. Niet elke kringloopganger beschikt over een auto. Ik hoop dat het bestuur van Arduin terugkeert van haar dwaling en wil er aan herinneren dat de kringloopwinkel van Orionis in Vlissingen twee jaar geleden sloot.

 • #7

  Ahmet (woensdag, 08 januari 2020 11:23)

  Een kringloopwinkel hoort in de stad op loop/fietsafstand.
  Niet iedereenbeschikt over een auto. Hoe moeten komen van Vlissingen ?

 • #8

  Willem Cornelis Murre (vrijdag, 17 januari 2020 09:27)

  Kringloopwinkel van Vlissingen naar Serooskerke is een misser die zijn weerga niet kent. Wie dat op zijn geweten heeft is niet goed bij de tijd! Juist in deze tijd voorziet een kringloopwinkel in een behoefte! Mogelijk wonen deze onbenullen van beleidsmakers in biefstukkenwijken waar men geen last heeft van armoede!

 • #9

  Bosscher (dinsdag, 18 februari 2020 10:17)

  Ik heb 5 jaar jaar lang met veel plezier gewerkt op de kringloop in Vlissingen de medewerkers en cliënten waren altijd gezellig en altijd grapjes
  Heb 5 jaar op de transport gewerkt met hun en veel mee gemaakt
  Dit doet echt pijn in me hart dat ze deze pand hebben gesloten
  Denken ze ook even aan de cliënten die geen geen vervoer hebben enzo
  Serooskerke is hartstikke duur in zen spullen en vragen soms de hoofdprijs
  En in Yerseke is het veel te klein. En niet gezellig

 • #10

  rocco (woensdag, 09 september 2020 21:38)

  kklijers