· 

Docenten VO Zeeuws-Vlaanderen bezoeken massaal bedrijven in de regio

Wat doen die leraren van het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen toch aanstaande dinsdag?

Alle scholieren in Zeeuws-Vlaanderen zijn dan een dagje vrij. Dacht je dat docenten dat ook zijn, dan heb je het mis. Zo’n 250 docenten uit het Zeeuws-Vlaamse voortgezet onderwijs gaan dinsdag op bezoek bij 22 Zeeuws-Vlaamse bedrijven. Ze krijgen informatie over de organisatie, ontwikkelingen in de branche en functies die er in hun bedrijf bestaan. Alle docenten bezoeken die dag twee bedrijven om een goed beeld te krijgen van wat speelt in het bedrijfsleven en wat de kansen en mogelijkheden zijn binnen de Zeeuws-Vlaamse arbeidsmarkt.

Alle sectoren
Het Zwin College, Lodewijk College en Reynaertcollege organiseren deze bedrijfsbezoeken samen met Huis van de Techniek, Hospitalitypact en Viazorg. Deelnemende bedrijven komen uit de zorg, techniek, zakelijke dienstverlening en hospitality-branche, van Cadzand tot Graauw. Een breed aanbod, die docenten moet voorbereiden op de toekomst van hun leerlingen: Wat moet een werknemer allemaal kunnen aan algemene vaardigheden? Wat zijn de actuele ontwikkelingen in verschillende sectoren en is het mogelijk om samen te werken? Dat zijn enkele vragen waarmee de docenten op pad worden gestuurd. Het uiteindelijke doel is om via de docenten ook de leerlingen meer kennis te geven van de mogelijkheden op de Zeeuws-Vlaamse arbeidsmarkt en hen nog beter voor te bereiden op een vervolgopleiding van hun keuze.

Reactie schrijven

Commentaren: 0