Record-containerschip MSC Isabella passeert de rede van Vlissingen

Aan het einde van de woensdagmiddag passeerde het containerschip MSC Isabella de rede van Vlissingen.

MSC Isabella breekt in Antwerpen vandaag, een week vroeger dan voorzien, een nieuw containerrecord. De 23.656 teu grote megamax komt vanavond aan bij MPET.
 
Antwerpen wacht opnieuw record-containerschip
Opnieuw kan de Antwerpse haven een record-containerschip van de Zwitsers-Italiaanse rederij MSC tegemoet zien, de MSC Isabella. De extra ruimte in de MSC Isabella zit hem in de breedte, niet in de lengte. De Cosco Shipping Universe is 399,9 meter lang en 58 meter breed. De MSC Isabella is met een lengte van 399,77 meter net iets korter, maar dat wordt volledig gecompenseerd, omdat het schip ruim drie meter breder is. Dat maakt het mogelijk in de breedte vierentwintig rijen containers te vervoeren. MSC laat in totaal elf van deze schepen in het Verre Oosten bouwen, de MSC Isabella is de vierde in de serie.

Niet de grootste
Daarmee is de MSC Isabella groot, maar nét niet het grootste containerschip ter wereld. Die eer gaat naar een ander MSC-schip: de Gülsün. Dit schip is weliswaar maar 13 centimeter langer en een halve meter breder, het kan maximaal 23.756 containers (TEU) vervoeren, honderd meer dan de Isabella.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Helma (donderdag, 03 oktober 2019 12:25)

    Het is niet het grootste containerschip ter wereld; het is één van de grootste. Het zusterschip MSC Gülsün is groter..

  • #2

    Redactie (donderdag, 03 oktober 2019 18:01)

    Goed gezien, artikel aangepast!