Herdenking bevrijding Vlissingen Slag om de Schelde

De officiële herdenking van de Slag om de Schelde en de bevrijding van Vlissingen, vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 oktober 2019 in de historische Sint Jacobskerk (Oude Markt 2 in Vlissingen).

De herdenking begint om 11.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De toegang is vrij, maar het aantal zitplaatsen is beperkt.
Programma
Het programma biedt muziek, toespraken en kransleggingen. Ook wordt er stilgestaan bij de slachtoffers onder opvarenden van de koopvaardij. Na afloop van de bijeenkomst is er om circa 14.00 uur een korte ceremonie op Uncle Beach, gevolgd door een demonstratie van het Korps Commandotroepen. Op de avond van de officiële herdenkingsdag organiseert het Scheldeloodsenkoor in samenwerking met de Koninklijke Harmonievereniging, om 20.00 uur een speciaal herdenkingsconcert in de Sint Jacobskerk.

Slag om de Schelde

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0