· 

Steeds meer internetgebruikers maken intensief gebruik van VPN

Steeds meer Nederlanders maken tijdens het internetten gebruik van een VPN, merken VPN-aanbieders.

Mensen blijken dit in 2019 erg intensief te doen: 60% van de gebruikers zet de VPN regelmatig aan of gebruikt het zelfs continu als ze online zijn. Dit en meer blijkt uit een enquête van VPNGids.nl.

Helft van de mannen gebruikt wel eens VPN
Ongeveer de helft van alle mannen gebruikt wel eens een VPN-verbinding. Onder vrouwen gebruikt zo’n 27% af en toe een VPN om veilig te internetten. Voornamelijk mensen onder de 40 jaar gaan met een VPN aan de slag: 53% van die groep gebruikt wel eens een VPN.

VPN vaakst gebruikt voor verbinding met bedrijfsnetwerk
Voor 1 op de 5 Nederlanders is de belangrijkste reden voor een VPN om veilig verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk of netwerk van een opleidingsinstelling. Ook anoniem browsen is voor velen een belangrijk doel:
1 op de 8 internetgebruikers geeft dit als reden voor VPN-gebruik. David Janssen van VPNGids.nl merkt ook verschillen tussen mannen en vrouwen op: “Drie keer zoveel mannen als vrouwen geven aan een VPN-verbinding in te schakelen om de internetverbinding te beveiligen tegen criminelen. Vrouwen gebruiken een VPN daarentegen relatief vaak voor het unblocken van websites, apps of social media in het buitenland.”

Zestigplussers onbekend met VPN
Twee derde van de zestigplussers weet niet wat een VPN-verbinding is en waar het voor dient. Van de zestigplussers op internet gebruikt anno 2019 10% af en toe een VPN. Onder 60+ vrouwen verbindt slechts 2% zelden tot vaak met een VPN.

Kijk hier voor meer cijfers over VPN-gebruik in 2019.

Reactie schrijven

Commentaren: 0