· 

Nuon maakt definitief plaats voor Vattenfall, ook in Zeeland

Het merk Nuon gaat vandaag, na exact 25 jaar, door onder de naam van moederbedrijf Vattenfall.

Vorig jaar maakte nutsbedrijf Nuon al bekend dat haar naam geleidelijk aan zou veranderen. Ook Zeeuwse klanten konden het afgelopen jaar al wennen aan het idee en hebben vanaf vandaag officieel contact met Vattenfall.

Fossielvrij leven binnen één generatie
Vattenfall - dat ‘waterval’ betekent - is een Zweeds energiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en inmiddels door heel Noordwest Europa actief is. Het bedrijf was reeds 10 jaar eigenaar van Nuon in Nederland. Vattenfall heeft zichzelf als doel gesteld om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Omdat dit om een grensoverschrijdende aanpak vraagt, is ervoor gekozen om Nuon en Vattenfall te verenigen in één naam.

Historisch moment
Voor Peter Smink, CEO Vattenfall Nederland, markeert deze dag een historisch moment: “Het is heel bijzonder om één generatie na het ontstaan van het merk Nuon, nu als Vattenfall verder te kunnen bouwen aan een fossielvrij leven binnen één generatie. Ik ben er trots op dat dit geen loze belofte is, maar iets waar we de afgelopen 25 jaar al grote stappen in hebben gezet.’’

Mijlpalen in de provincie Zeeland
Als Nuon was het bedrijf al jaren bezig met het toewerken naar een fossielvrij leven, ook in de provincie Zeeland. Het bedrijf is hier actief met een windpark in Zeeuws-Vlaanderen, en neemt de stroom af van een van de grootste Nederlandse zonneparken in Middelburg. Ook nam Vattenfall begin dit jaar het Zeeuwse DELTA Energie over, dat groene stroom en gas levert aan consumenten en mkb-bedrijven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0