Veerhavenweg afgesloten voor verkeer, dit door aansluiting nieuwe entree Vlissingen

Vanaf woensdagavond 9 oktober 20.00 uur tot zaterdagavond 19 oktober 22.00 uur is de Veerhavenweg in Vlissingen afgesloten voor verkeer.

De aannemer realiseert in die periode de aansluiting op de rijksweg A58 en op de spoorwegovergang. Deze werkzaamheden worden zowel binnen als ook buiten de gebruikelijke werktijden uitgevoerd, indien nodig mag dit 24 uur per dag. Het Bedrijventerrein Souburg II naast de A58 krijgt steeds meer vorm. Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwe entree van Vlissingen, inclusief toegang naar de Michiel Adriaanszoon De Ruyterkazerne eind december 2019 klaar.

Omleidingroutes
Op donderdag 10 oktober 0.00 uur gaan de verkeerslichten op de kruising A58, Sloeweg, Bermweg en de Veerhavenweg voor circa 2 uur buiten werking. De verkeersregelinstallatie wordt dan aangepast op de tijdelijke situatie tijdens de afsluiting en zal daarna weer in werking treden voor de andere richtingen. Het verkeer richting de Kenniswerf wordt omgeleid met borden via de Sloeweg, Nieuwe Vlissingseweg en Prins Hendrikweg. Het verkeer richting bedrijventerrein Poortersweg, Ooster-, en Westerhavenweg wordt omgeleid vanaf de rijksweg A58 via de afslag Ritthem, N662 en Marie Curieweg. Op de als download bijgevoegde kaart zijn de routes aangeven.

Herfstvakantie
Het bouwteam heeft nauwkeurig toegewerkt naar de afsluiting van de Veerhavenweg vlak voor de herfstvakantie. Door de werkzaamheden zoveel mogelijk in die voor veel mensen vrije week uit te voeren, wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Voetgangers en fietsers
Voor voetgangers en fietsers is er de mogelijkheid om over het werkterrein te gaan. Hiervoor wordt een 'afgeschermde' doorgang gebruikt. De aannemer zet een verkeersregelaar in op de plaats waar zij het werkverkeer kruisen.

Nieuwe rotonde in gebruik
Zaterdagavond 19 oktober wordt de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen in gebruik genomen. In de volgende fase realiseert de aannemer de rijbaan op het nieuwe bedrijventerrein en het fietspad ten noorden van de Poortersweg (door de nieuwe fietstunnel). Zie voor meer informatie de projectpagina.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0