Vlissingse Sloehaven startpunt verplaatsing Amerikaanse leger

Donderdagochtend kwam het schip Green Ridge aan in de Sloehaven van Vlissingen, en rolde de eerste tanks uit het schip.

De legervoertuigen horen bij een groep van 3.500 Amerikaanse militairen, die via Vlissingen naar Duitsland reizen. Amerika wil meer troepen in Europa stationeren vanwege de opgelopen spanningen met Rusland. De soldaten die in Vlissingen aankomen horen bij een brigade uit Texas. De soldaten trekken over de weg, per trein en ook via binnenvaartschepen naar Duitsland.

Fort Hood in Texas
De inkomende brigade komt uit Fort Hood in Texas. De brigade die nu in Duitsland zit gaat via de haven in Rotterdam terug naar Amerika. Tientallen Nederlandse soldaten ondersteunen het transport van Vlissingen naar Duitsland. Zo wordt een deel van het Amerikaanse materieel met Nederlandse legervoertuigen verplaatst en begeleiden Marechaussees de militaire colonnes over de Nederlandse wegen. De verplaatsingen duren tot begin november.

Militairen beveiligen haventerrein
Een andere Amerikaanse helikoptereenheid met 1700 militairen, 80 Blackhawk-, Apache- en Chinook-helikopters vertrekt na aankomst van de militairen in Vlissingen via de Rotterdamse haven terug naar de thuisbasis in Amerika. Nederlands defensiepersoneel ondersteunt het transport in Nederland met tientallen militairen als onderdeel van NAVO-afspraken. Nederlandse militairen beveiligen de haventerreinen in Vlissingen en Rotterdam en marechaussees begeleiden de militaire colonnes over de wegen. De verplaatsing is voor het leger een training om de militaire mobiliteit in Europa te verbeteren. De operatie in Nederland duurt tot begin  november.

Facebookpagina - 21st Theater Sustainment Command

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0