The Freeborn Brothers uit Polen geeft topconcert in De Piek

Was dat even een feestje vrijdagavond in De Piek. Het dak ging er af bij het optreden van The Freeborn Brothers uit Polen.

Als support trad op: de Ruben en Naomi De Keyzer Band uit Vlissingen. Ruben de Keijzer speelt gitaar, basgitaar, toetsen, mondharmonica en saxofoon. Hij bracht dit jaar zijn eerste plaat uit vol meeslepende, rijk gearrangeerde Americana en een diversiteit aan roots muziek. In zijn band speelt ook zijn vrouw Naomi, o.a. op viool en cello.

The Freeborn Brothers één van de topconcerten
Het optreden van de The Freeborn Brothers was in Vlissingen één van de topconcerten van het jaar. Deze  vijfmansformatie uit Polen maakt in Europa naam met een wervelende mengeling van gypsy en Americana, die ook de liefhebbers van klezmer, blue grass en roots muziek nog lang zal heugen.

Geen label op te plakken
Op het ene moment komt het over als een wonderlijk circus: dan weer uitbundig en vrolijk, dan weer intens verinnerlijkt, magisch en mysterieus. Het is ondoenlijk er een label op te plakken: de vervaarlijke mengeling van gypsy, americana, trash,  grass en roots laat zich in geen hokje te vangen, behalve in termen als bezield of uniek. De band bespeelt een uitgebreid instrumentarium: accordeon, gitaar, contrabas, bas, banjo, trompet; trombone, en natuurlijk ook zang. Sinds hun nieuwste album is daar ook nog een aantal exotische instrumenten aan toegevoegd.

Video deel 1

Video deel 2

Reactie schrijven

Commentaren: 0