· 

Estafetteactie staking ziekenhuizen in heel Nederland donderdag 17 oktober

Medewerkers ziekenhuis HMC Westeinde gaan donderdag staken. Ziekenhuismedewerkers van het HMC Westeinde in Den Haag leggen donderdag 17 oktober werk neer uit onvrede over het uitblijven van een cao.

Zij draaien dan een 'zondagsdienst', wat betekent dat operatiekamers en verpleegafdelingen alleen open zullen zijn voor spoedeisende zaken. De staking bij het Westeinde maakt onderdeel uit van een estafetteactie door ziekenhuizen in heel Nederland. In oktober leggen meer dan vijftigduizend ziekenhuismedewerkers een dag het werk neer voor een betere cao. De ziekenhuizen gaan niet helemaal dicht, maar draaien 24 uur lang zondagsdiensten. Tientallen afdelingen zijn dan dicht voor niet-spoedeisende zaken. Dit is de stakingsvariant voor ziekenhuizen.

Met de acties strijden de vakbonden voor een betere cao voor alle tweehonderdduizend ziekenhuismedewerkers. 'Een goede cao is nodig om de sector aantrekkelijk te houden voor nieuwe werknemers en het behoud van de huidige werknemers', laten de vakbonden weten. Ze willen onder meer een hoger loon, een extra beloning als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen en betere afspraken over arbeids- en rusttijden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0