Tentoonstelling over de luchtoorlog 1940 – 1945 in de Lasloods Vlissingen

Na een jaar van afwezigheid, worden er dit jaar weer Zeeuwse Luchtvaart Dagen gehouden en wel vanuit Vlissingen.

Wethouder John de Jonge opende rond 13.30 uur het 2 daagse evenement vanuit de Lasloods in Vlissingen. Wings to Victory werkt hiertoe samen met Festung Walcheren. Festung Walcheren heeft het beheer over een bunker in Vlissingen die ook te bezichtigen is, Wings to Victory herdenkt vliegeniers uit WO2. In de Lasloods zelf staat veel materiaal dat gebruikt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. En buiten staat een F16 die ter beschikking gesteld is door de Luchtmacht. Rond 14.00 uur vloog er een C130 Hercules over, die een kleine luchtverkenning uitvoerde boven Vlissingen. De beelden hiervan zijn terug te zien via de Facebookpagina van Stad Vlissingen.

In het teken van 75 jaar Slag om de Schelde
Het evenement staat deels in het teken staan van 75 jaar Slag om de Schelde. De Lasloods in Vlissingen, een sfeervolle evenementenhal zal dienen als onderkomen. In deze hal kan jong en oud en het gehele gezin weer genieten van de luchtvaart op allerlei gebied. Met natuurlijk de sfeer die u van Wings to Victory gewend bent! Een belangrijk deel van het programma wordt door Wings to Victory nog steeds gevuld met informatie en tentoonstellingen m.b.t. de luchtoorlog in '40-'45. Een gevarieerd programma voor jong en oud en waarbij inmiddels al velen in voorgaande edities kennis hebben gemaakt met de luchtvaart in Zeeland.

Vliegtuigen te bezichtigen
Er zijn echte vliegtuigen, helikoptervluchten (onder voorbehoud), modelvliegtuigen, legervoertuigen, simulators, vliegtuigjes en autootjes voor de kleintjes etc.Tevens meerdere tentoonstellingen over o. a. De RAF tijdens de Slag om de Schelde, vrouwen in de oorlog en het Wings to Victory museum. Meerdere re-enactmentgroepen zullen aanwezig zijn. Met medewerking van o. a. de Gemeente Vlissingen, de Koninklijke Luchtmacht, museum Vitality, museum Gdynia. Een evenement wat u niet mag missen! Zaterdag 19 oktober is de laatste dag van de Zeeuwse Luchtvaart Dagen.  

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0