Vlissingen - Ambon organiseert Ontmoetingsavond: “Ontmoet een Kleurrijk Vlissingen”

Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon organiseert Ontmoetingsavond: “Ontmoet een Kleurrijk Vlissingen”
 
In het Atrium van het gemeentehuis Vlissingen zal op 8 november een ontmoetingsavond plaats vinden georganiseerd door Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA), “SSVA Ontmoet een Kleurrijk Vlissingen”. Deze stichting werkt al bijna 20 jaar binnen het kader van de Stedenband Vlissingen Ambon aan humanitaire projecten ten gunste van de bevolking van Ambon op de Molukken. De thuishaven van SSVA is de Ambon-zaal in het gemeentehuis van Vlissingen. De nu florerende OOGKLINIEK op Ambon draagt de naam: Oogkliniek A-V oftewel Ambon Vlissingen.

Ontmoetingen tussen verschillende culturen
Vlissingen is een bruisende gemeente, met een multiculturele samenstelling van de bevolking. Een schakering van nationaliteiten met zijn gewoonten, religies en tradities. Een samenleving, waar we trots op kunnen zijn op basis van begrip, acceptatie en respect voor elkaar. Een dergelijke samenleving ontstaat en begint door elkaar te willen zien en open te staan voor elkaars opvattingen. Om die reden organiseert SSVA op vrijdag 8 november van 19.30-23.00 u. Een Ontmoetingsavond in het Atrium van het Vlissings Stadhuis waar ontmoetingen tussen verschillende culturen plaatsvinden om elkaar beter te leren kennen. Samen zijn we verantwoordelijk voor een leefbare en gelukkige samenleving. SSVA hecht daar veel waarde aan. De presentatie van deze avond is in handen van Marcel Decraene.

Programma
Het programma bestaat uit presentaties van ervaringen van de SSVA teams: urologie, childcare en hygiëne die oktober 2019 op Ambon aan het werk gaan. De laatste 2 zijn geheel nieuwe projecten. Per team doen zij verslag van hun bezoek en werkzaamheden.Tevens komen ook de door SSVA uitgenodigde culturen met hun verhalen en ervaringen die ze hebben met hun land van herkomst.

Ook Walcheren Mozaïek is aanwezig
Optredens zijn er van de Molukse band Joop & Friends(het Crème de la Crème binnen de Molukse Gemeenschap), een tifagroep geeft acte de présence, dans van o.a een buikdanseres, de flamenco dansgroep Con Mucho Gusto, de Molukse dansgroep Bunga Cengkeh. En een fototentoonstelling van de komst en verblijf van destijds de Molukkers naar en vestiging in (o.a) Vlissingen. En als klap op de vuurpijl een quiz met mooie prijzen. Kramen met verscheidene hapjes van verschillende culturen zullen die avond, uiteraard, niet ontbreken.

SSVA nodigt iedereen de 8ste november uit, die op de hoogte wil zijn en blijven van de diversiteit van culturen in Vlissingen die ons met elkaar verbindt.

De toegang is gratis.

SSVA Flyer


Aardbeving Ambon
Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon(SSVA)
opent Noodfonds ‘’Aardbeving Ambon’’

Ambon en de Molukken worden de laatste 2 weken geteisterd door een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter. De dagen erna werden voortdurend schokken ervaren waarvan op donderdag 10 oktober een schok van 5.2. De angst bij de mensen stijgt en velen van hen vluchten naar hoger gelegen gebieden en verblijven daar in tenten langs de kant van de wegen.

De materiële schade is onbeschrijfelijk. Er is een te kort aan dekens, tenten, voedsel, medicijnen en medische hulp. Gemeente Vlissingen en SSVA verlenen aan de Zusterstad Ambon de nodige hulp. Beide hebben uit eigen middelen ieder € 3000,- euro aan de GGD van de gemeente Ambon overhandigd.

SSVA is op dit moment actief op Ambon en heeft 2 van haar medische projecten door de aardbeving moeten cancelen. Wèl heeft SSVA 3 artsen uitgezonden om ter plekke hulp te bieden.

Noodfonds
SSVA heeft een Noodfonds geopend om de hulp aan Ambon te kunnen ondersteunen. Wilt u de slachtoffers en de gevolgen van deze natuurramp ondersteunen dan kunt u uw bijdrage storten op: NL17RABO 0385395590 t.n.v. Aardbeving Ambon (SSVA heeft de ANBIstatus, zie www.vlissingen-ambon.nl)

Reactie schrijven

Commentaren: 0