· 

Grote brand in Sint-Michielsgestel bij Kentalis audiologisch centrum

Er woedde zondagavond een grote brand bij Kentalis audiologisch centrum aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel. Zeker zes brandweerwagens en een hoogwerker van verschillende eenheden waren nodig om de metershoge vlammen te bestrijden.Rond negen uur 's avonds kwam de melding van de brand bij de hulpdiensten binnen. Het ging om een brand in een bijgebouw dat voornamelijk werd gebruikt als opslag voor facilitaire diensten. Meld Omroep Brabant
Foto: Meesters Multimedia 
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Volgens de officier van dienst gaat het om een leegstaand pand. Het gaat om een gebouw waarin verschillende ondernemingen zijn gevestigd. Meerdere transportbedrijven en een groothandel in nagelartikelen zijn getroffen door de brand. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.  De materiële schade is fors. De brand brak kort voor middernacht uit en rond 03.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Daarna was de brandweer nog een tijd bezig met blus- en sloopwerkzaamheden. In het gebouw aan de Bosstraat zitten meerdere transportondernemingen. De schade bij meerdere bedrijven is groot.

Ramen en deuren sluiten
Bij de brand kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Wel kan er vanuit worden gegaan dat het pand als verloren mag worden beschouwd. De brandweer verwacht nog enige uren bezig te zijn met nablussen. 

Een videoverslag van 112 nieuwsonline  

Reactie schrijven

Commentaren: 0