Zeilmakerij Van de Gruiter maakt 100 jaar deel uit van het DNA van de maritieme stad Vlissingen

Dit gaf Bas van den Tillaar burgemeester van de gemeente Vlissingen aan tijdens zijn toespraak op de open dag van het jubilerende bedrijf wat dit jaar 100 jaar bestaat.

Hij sneed vrijdagavond symbolisch de weg open naar de nieuwe eeuw met het door slijpen van een staalkabel. Sinds 1919 is Van de Gruiter BV totaalleverancier op het gebied van scheepsbenodigdheden voor de visserij, scheepvaart en watersport. Afgelopen 30 augustus werd de aftrap gegeven voor 100 dagen feest  met een V.I.P evenement, varen met het zeilschip Majorie II met een aantal relaties. 

Open dag
22 november was het open dag bij Van de Gruiter, en dat werd gevierd met feestelijke hapjes drankjes demonstraties presentatie van partners en kids activiteiten en nog veel meer.

Over Van de Gruiter
Sinds 1919 is Van de Gruiter BV totaalleverancier op het gebied van scheepsbenodigdheden voor de visserij, scheepvaart en watersport. Tevens gespecialiseerd in hijs- en heftechniek als leverancier, maar ook als keuringsinstantie. Voor de industrie levert dit bedrijf ook een breed pakket aan producten, variërend van werkkleding tot kabelconstructies. Vanuit de zeilmakerij worden er ook producten geleverd voor de industriële zeilen en doekconstructies.

Vorige eeuw
Al begin vorige eeuw werden vanuit de zeilmakerij, in de Nieuwstraat te Vlissingen door Van de Gruiter jachtzeilen verkocht en vervaardigd voor diverse platbodems. Met het leveren van de zeilen werd door Van de Gruiter vaak ook het complete schip opnieuw getuigd. Dat totaalpakket levert Van de Gruiter BV vandaag de dag nog steeds. Door de loop der jaren is Van de Gruiter BV uitgegroeid tot een totaal leverancier op gebied van tuigage, zeilmakerij en scheepvaart-benodigdheden.

Magazine
Met elkaar hebben wij hard gewerkt om u een inkijkje te geven in ons bedrijf. U leest verhalen over het ontstaan en de groei van Van de Gruiter, onze mensen, hun taken en ook komt een aantal van onze relaties aan het woord. Laat de organisatie weten aan RTV Vlissingen. Hebt u nog geen exemplaar? Vraag deze gerust aan via 100dagenfeest@vandegruiter.com.

Videoverslag van RTV Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    J M Hofkam (donderdag, 25 juni 2020 10:38)

    Onze voortent is al sinds april bij een collega van jullie, op uw verzoek daar heengebracht ivm de drukte bij jullie

    Tot op heden horen we niets is ook niet te bereiken op welke manier dan ook

    Het is een bedrijf in serooskerke