· 

Weinig duurzame vakantieparken in Zeeland

In de provincie Zeeland zijn de vakantieparken minder bezig met duurzaamheid dan vakantieparken in andere provincies.

Dit blijkt uit het Duurzaamheidsonderzoek 2019, waarbij Bungalowparkoverzicht.nl navraag deed bij alle grote vakantiepark ketens naar hun beleid rondom duurzaamheid. Hierbij werd onder andere gekeken naar de Green Key certificering van vakantieparken.

Weinig vakantieparken in Zeeland hebben Green Key certificering
Slechts 13% van de vakantieparken in Zeeland heeft een Green Key certificering. Zo’n keurmerk betekent dat een vakantiepark zich inzet voor duurzaamheid en het milieu zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Ook in de provincies Noord-Holland (16%), Overijssel (17%) en Noord-Brabant (18%) hebben nog weinig vakantieparken een Green Key certificering. In Utrecht (40%) en Zuid-Holland (38%) ligt het percentage Green Key gecertificeerde parken wel hoger dan het landelijke gemiddelde van 23%.

Vakantieparken zien Green Key certificering als een must
Bijna alle grote vakantiepark ketens geven aan dat zij wél bezig zijn om hun parken Green Key gecertificeerd te krijgen. De verwachting is dan ook dat het aantal vakantieparken met Green Key certificering snel zal stijgen. Vakantiepark ketens ondernemen steeds meer actie om te verduurzamen, vooral omdat zij merken dat hun gasten dit belangrijk vinden.

Bungalows van het gas af
Andere duurzaamheids alternatieven die ondernomen worden door vakantiepark ketens zijn onder andere het gasloos maken van hun vakantiehuisjes. Zo verwachten de meeste ketens dat al hun bungalows over een aantal jaren gasvrij zullen zijn. Een Tiny house met zonnecollectoren is bijvoorbeeld een prima duurzaam alternatief. Meer resultaten van het Duurzaamheidsonderzoek 2019 zijn te vinden op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-nederlandse-vakantieparken/

Reactie schrijven

Commentaren: 0