Regels voor hondenbezitters in de gemeente Vlissingen

Vlissingen heeft veel hondenliefhebbers. Tijdens de wandeling komt de hond aan zijn dagelijkse portie beweging en doet zijn/haar behoefte.

De hondenpoep zorgt voor overlast. De gemeente Vlissingen heeft daarom regels opgesteld en plaatsen aangewezen waar honden onaangelijnd mogen lopen. Zo is het voor iedereen duidelijk wat wel en niet mag.


Wat verwacht de gemeente van u?

U lijnt uw hond binnen de bebouwde kom aan (met uitzondering van de hondenrenvelden).

U ruimt als eigenaar of begeleider altijd zelf de hondenpoep op, om hiermee Vlissingen zo schoon mogelijk te houden.

U neemt altijd hondenzakjes mee als u uw hond uitlaat. U bent verplicht om minstens één zakje te kunnen laten zien aan een bevoegd ambtenaar. Dit staat ook zo in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Binnen de bebouwde kom moet de hond aangelijnd zijn en moet overal de hondenpoep opgeruimd worden.

Op hondenrenvelden mag uw hond vrij rond lopen, maar moet hondenpoep ook worden opgeruimd. Zie de pagina Hond uitlaten voor de actuele locaties van de renvelden. De locaties zijn ook herkenbaar aan de paaltjes van 70 centimeter hoog.

Help u als hondenbezitter ook mee om Vlissingen zo schoon mogelijk te houden?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  ILONA (zaterdag, 30 november 2019 07:04)

  oke...dat doe ik al 10 jaar ,dus nu de hondenbelasting niet meer nodig toch? want niemand heeft last van mijn hondje of zijn poep want die ruim ik altijd op ,altijd aangelijnd dus gemeente?? afschaffen die belasting

 • #2

  Steffani (zaterdag, 30 november 2019 13:04)

  Jezus wat een kut verhaal! Dus waarom betaal ik nu precies die honden belasting? Om jullie kas te spekken?��

 • #3

  Patrick (zaterdag, 30 november 2019 14:31)

  Nog steeds is het verplicht moeten betalen van honden belasting in strijd met de grond wet, aangezien dr in sommige gemeente de gehele hondenbelasting is afgeschaft is het verplicht moeten betalen van hondenbelasting in strijd met de wet der gelijkheid in de grondwet . Heb het al eens aangegeven tegen een controleur die aan de deur kwam of ik honden had, hij probeerde er maar een mooi verhaaltje van te maken en zn eigen dr onderuit te lullen.

 • #4

  Petra (zaterdag, 30 november 2019 15:14)

  En waar zijn die uitlaat velden dan in Vlissingen??

 • #5

  Elna (maandag, 02 december 2019 07:51)

  Vaak bij een weg en/of water, bijvoorbeeld de Commandoweg. Daar kan je hond tijdens het spelen zo de weg oprennen. In het Nollebos loopt het losloopgebied ook paralel aan een weg. De enige plaats waar ze veilig los mogen lopen is het strand