Het bouwrijp maken van het Scheldekwartier nadert zijn voltooiing

Aan het einde van deze maand zijn alle hopen puin en zand op het voormalige Scheldeterrein opgeruimd.

Het Scheldekwartier biedt de komende jaren woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Voor de kerst zijn alle puinhopen verdwenen en worden de toegangswegen op het bouwterrein geasfalteerd, en wordt het bouwterrein verder geschikt gemaakt voor woningbouw.

Oude funderingen

Aan de Koningsweg stond vroeger de elektriciteitscentrale van de PZEM, begin vorige eeuw werd deze centrale gebouwd geeft wethouder John de Jonge aan via zijn vlog. En in de jaren dertig werd de centrale uitgebreid vanwege stijgend stroomgebruik. In 1954 ging de centrale dicht, omdat de PZEM een nieuwe bouwde aan de Edisonweg. Pas in 1975 werd de oude centrale gesloopt. De fundering is toen blijven zitten, waardoor er veel meer steen en staal wordt bovengehaald dan eerder gedacht.

Zeefinstallatie
“Het puin en de grond dat de gravers bovenhalen, gaan door een grote zeefinstallatie. De grond wordt teruggestort op het terrein en het puin wordt gebroken en tot granulaat gemaakt. Dat kan weer worden gebruikt voor de fundering van de wegen van het Scheldekwartier.” Aldus Raymond Versloot.

Nieuwe verbindingswegen
Om een goede verbinding te verkrijgen met de nieuwe woonwijken op het Scheldekwartier zullen de Singel en de Verkuijl Quakkelaarstraat worden doorgetrokken tot aan de Willem Ruysstraat.    

RTV Vlissingen maakte een kort videoverslag van het bouwrijp maken van het voormalige Scheldeterrein in de periode tussen 2018 -2019.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0