Plaatsen van nieuwe damwand in Het Dok

In het kader van het kadeherstel van Het Dok in het Scheldekwartier is begin december gestart met de voorbereidingen voor het plaatsen van een nieuwe damwand. Bij deze werkzaamheden werd er slib verplaatst waar de damwand geplaatst moet worden.

Damwand
Vanaf 9 december wordt er overgegaan tot het daadwerkelijk plaatsen van de nieuwe damwand. De werkzaamheden vinden overdag plaatst tussen 7.00 en 18.00 uur en kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Met een kraanschip worden de stalen damplanken van circa 20 meter lang de bodem in getrild.

Als de damplanken staan wordt de huidige kademuur ontgraven en gesloopt. Tenslotte wordt de kade weer helemaal aangevuld en de damwand afgewerkt met een betonnen rand. De werkzaamheden zijn naar verwachting in september 2020 klaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0