Samen kunnen we eenzame ouderen vermaken

Marijn is 11 jaar oud en daarmee de jongste vrijwilliger bij WVO Zorg. Regelmatig bezoekt hij meneer Cor in Woonzorgcentrum Scheldehof.

Beide zijn ze doorgewinterde Feyenoord fans, samen praten ze over voetbal en zingen het Feyenoord clublied. Marijn is een half jaar geleden begonnen om wekelijks meneer Cor te bezoeken in Scheldehof voor een praatje, een wandeling of een liedje zingen. Dit vonden ze zo bijzonder dat Marijn is geïnterviewd voor het blad van WVO Zorg door directeur Jaap Wielaart. En naar aanleiding daarvan is een filmpje gemaakt waarin ze liedjes hebben gezongen, door Scheldehof hebben gewandeld.


Marijn bezoekt twee keer per maand bewoners van Scheldehof in Vlissingen. Hij heeft met name een sterke band met meneer Cor, een man met dementie. Ondanks dat hij druk is met school en voetbal, zet hij zich in voor meer vrijwilligers in de zorg.

 


Marijn: “Ik heb Cor ontmoet doordat we kerstkaarten gingen brengen met school. Hij had zijn kaart aan Cor gegeven, en hij liep overal mee de woningen in de woningen uit. En zei wat leuk jongen en moest een beetje huilen toen ik die kerstkaart aan hem gaf”. Ook had hij een boodschap voor zijn leeftijdsgenootjes; wordt ook een 'buddy' voor eenzame mensen!  "Samen kunnen we eenzame ouderen vermaken".

Reactie schrijven

Commentaren: 0