Wie is de soldaat in de duikboot Biber?

In 1950 werd op het strand bij Breskens de eenpersoons-duikboot Biber gevonden.

Met daarin het lichaam van een Duitse soldaat. Tot op heden weten we niet wie die soldaat is. Sophie Vleugels, student geschiedenis aan de University College Roosevelt in Middelburg, gaat onderzoek doen naar de herkomst van deze soldaat.
Het onderzoek door Sophie Vleugels wordt begeleid door Niek Peters. Niek is verbonden aan het Zeeuws maritiem muZEEum en heeft net de Biber weer opgeknapt en nog beter uitgelicht. Samen met Sophie hoopt hij deze winter de identiteit van de Duitse soldaat te kunnen achterhalen. Daarmee zou een oude wens van Niek in vervulling gaan. Er is enorm veel materiaal waaruit Sophie kan putten voor haar onderzoek.

Foto (hierboven) van de berging van de Biber, 1950, strand Breskens

Reactie schrijven

Commentaren: 0