· 

Wie doet de auto weg?

Het aantal personenauto’s in ons land groeit elk jaar. Toch zijn er elk jaar ook mensen die hun auto wegdoen.

In 2017 waren dat 302 duizend personen. Het wegdoen van de auto gebeurde vaak bij een verhuizing of bij een verandering van de huishoudens samenstelling. Dit meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek.

In het onderzoek is geanalyseerd hoeveel personen begin 2017 autobezitter waren maar geen auto meer hadden op 1 januari 2018. Nagegaan is of dit gebeurde bij een verhuizing of bij een wijziging in de huishoudens samenstelling, zoals (al dan niet gehuwd) gaan samenwonen, een echtscheiding of verweduwing. Andere motieven om de auto weg te doen zijn niet onderzocht. Voor dit onderzoek zijn voertuiggegevens van de RDW gekoppeld aan achtergrondkenmerken van personen uit het Stelsel van Sociaal-statistische Bestanden (SSB). De onderzoekspopulatie is de Nederlandse bevolking van 18 jaar of ouder. Lees verder

Reactie schrijven

Commentaren: 0