· 

Eén openbare bewakingscamera per 115 Zeeuwen

In de provincie Zeeland staan bij de politie in totaal 3.327 beveiligingscamera’s geregistreerd.

Dat komt neer op één camera voor iedere 115 inwoners. Dit en meer blijkt uit stukken die VPNGids.nl na een Wob-verzoek in handen kreeg van de politie. Geregistreerde beveiligingscamera’s, die eigendom kunnen zijn van overheden, bedrijven en particulieren; worden door de politie ingezet om strafbare feiten op te sporen. In Middelburg staan, van alle 13 Zeeuwse gemeenten, de meeste beveiligingscamera’s geregistreerd: 777. In Goes worden op 462 camera’s beelden vastgelegd en Terneuzen maakt de top-3 compleet met 445 camera’s.

Cameradichtheid het hoogst in Middelburg
De cameradichtheid; het aantal camera’s per 10.000 inwoners, is het hoogst in Middelburg. Per 10.000 inwoners telt die gemeente 160 beveiligingscamera’s. Ook Goes (123), Sluis (112) en Veere (100) brengen iedere 10.000 inwoners via minstens 100 camera’s in beeld.

Meeste overheidscamera’s in Goes
Met name om camera’s van de overheid is de afgelopen jaren veel te doen. Veel mensen hekelen zich, vooral om privacy-gerelateerde redenen, aan dit soort camera’s die het publieke domein constant monitoren. Binnen de provincie blijkt de overheid vooral in Goes alles goed in de gaten te willen houden. In die gemeente staan namelijk 58 overheidscamera’s geregistreerd bij de politie. Zes Zeeuwse gemeenten registreerden tot slot géén overheidscamera’s, waaronder Terneuzen en Borsele. Meer weten over camera’s in Zeeland? Bekijk dan het complete onderzoek op VPNGids.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0