Zeeuws maritiem muZEEum haalt miljoen euro op

Het Zeeuws maritiem muZEEum heeft dit jaar 1 miljoen euro voor het vernieuwingsplan weten op te halen.

Directeur Onno Bakker is daar heel blij mee: “Onze doelstelling was dit jaar 1 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Dat is gelukt.” De 1 miljoen euro voor de vernieuwing van het muZEEum is vooral afkomstig van grote landelijke fondsen en de provincie Zeeland. Onno Bakker: “We zitten nu net over de helft van het totaal benodigde bedrag van 1,9 miljoen euro. We moeten nog flink aan de bak om ook de andere helft van het benodigde bedrag binnen te krijgen.”

Vernieuwingsplan
Het komend jaar benadert het muZEEum bedrijven en particulieren voor bijdragen aan het vernieuwingsplan. Bakker: “In april starten we met grote crowdfunding-campagne. Ondertussen gaan we aan bedrijven vragen mee te bouwen aan het mooiste maritieme museum van Nederland. Samen met het bedrijfsleven willen we in het nieuwe muZEEum laten zien hoe belangrijk de maritieme sector nog steeds is voor Zeeland.” 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sjef van Wijnen (zaterdag, 21 december 2019 13:37)

    Als de gemeente Vlissingen ook een bijdrage levert, zullen meerder fondsen ook meedoen.