· 

Lokale radiozender Radio 2 5 9 stopt met uitzendingen

Lokale radiozender Radio 2 5 9 zal op 31 december 2019 haar uitzendingen staken.

Dit meldt 2 5 9 Broadcasting, het bedrijf achter Radio 2 5 9. Volgens Fabian Spierings (zendermanager a.i.) is de grootste oorzaak het terugtrekken van de huidige financier per 1 januari 2020.

Wij zijn sinds juni van dit jaar op zoek naar een nieuwe financier, echter hebben wij het gewenste resultaat niet kunnen bereiken. Hierdoor zijn wij genoodzaakt op 31 december 2019 te stoppen met de exploitatie van Radio 2 5 9 aldus Spierings.

Radio 2 5 9 begon op 1 januari 2009 als lokale radiozender die zich vooral richtte op het levenslied. Met het stoppen van Radio 2 5 9 verdwijnt er ook een podium voor lokale - vaak Nederlandstalige - artiesten waarvan de muziek op de landelijke radio niet gedraaid wordt. Afgelopen januari werd het 10 jarig bestaan van de radiozender nog groots gevierd met een uitgebreide terugblik op de afgelopen 10 jaar.

Door financiële problemen wordt er sinds 1 februari enkel non-stop muziek uitgezonden op Radio 2 59, voor het maken van live programma's zijn al langer geen middelen. Radio 2 5 9 heeft nooit gebruik willen maken van subsidies voor lokale omroepen, omdat dit niet past binnen de visie van het station.

Er wordt nog gezocht naar een overnamekandidaat die de naam en vormgeving van het station wil voortzetten, echter is de verwachting dat dit niet voor 1 januari 2020 gaat lukken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0