Terugblik op 2019

Het jaar 2019 is bijna ten einde, en traditioneel kijken we weer terug op het afgelopen jaar.

Via deze terugblik hebben we een aantal reportages die opmerkelijk waren voor Vlissingen nog eens op een rij gezet via een korte samenvatting. Zoals het optreden van de tienjarige Boaz uit Middelburg die als gast samen op mocht treden met The Blue Clay tijdens de 10e editie van Scheldeblues. En op 16 maart werd het eerste Marokkaanse restaurant in Zeeland geopend. Een initiatief van Twan en Aireen Bouyelma die al bijna vijftien jaar Restaurant Valkenisse in Biggekerke runnen.

Bezoek Prinses Beatrix in Vlissingen
Ook aandacht voor het bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Die woonde15 juni de viering bij van het 250-jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen in de Sint Jacobskerk bij. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Zeeuwsch Genootschap. 

Concert Schönebecker Jugend Blasorchester
En het concert van het Schönebecker Jugend Blasorchester uit Duitsland 25 juli op de Oude markt trok onze aandacht. Deze band vierde hun jubileum en zij waren op vakantie in Zeeland in Burgh Haamstede. En gaven een speciaal concert in deze plaats en ook in Vlissingen. 

75 jaar Slag om de Schelde
En aan het einde van het jaar aandacht voor de herdenking van 75 jaar Slag om de Schelde, dit vond plaats op 26 oktober in Vlissingen. Herdenking van de landing van geallieerde troepen op Uncle Beach.

Wilt u de volledige filmpjes nog eens terug zien: Dit kan via de onderstaande links!

Boaz (10 jaar) gastoptreden tijdens Scheldeblues 27 januari

Hard tot stormachtige wind en hoge golven 9 maart

Eerste Marokkaanse restaurant in Zeeland geopend 16 maart

Vertrek van prinses Beatrix na viering in Sint Jacobskerk 15 juni

Concert van het Schönebecker Jugend - Blasorchester (D) 25 juli

Vlissingen herdenkt 75 jaar Slag om de Schelde 26 oktober

Reactie schrijven

Commentaren: 0