Jaarwisseling 2019 - 2020 Zeeland rustig verlopen

De jaarwisseling in Vlissingen werd ook dit jaar weer uitbundig gevierd, en de camera stond ook dit jaar weer opgesteld in de Scheldebuurt.

Vanaf 18.00 uur ging het los en werd er prachtig siervuurwerk afgestoken! Rond een uur of 02.30 uur keerde de rust weer terug in de buurt.

De afgelopen jaren (vanaf 2010) maakte RTV Vlissingen ieder jaar een verslag van de jaarwisseling, en omdat RTV Vlissingen dit jaar 10 jaar bestaat een extra lang verslag van het vuurwerk. Dit jaar is overigens de laatste keer dat we er een verslag van maken. Bij deze wensen we alle kijkers, medewerkers, relaties een voorspoedig 2020 toe.

Zeeuwse brandweer meer dan 80 keer opgepiept
De Zeeuwse brandweer heeft op Oudejaarsdag en op Nieuwjaarsdag tot nu toe meer dan 80 meldingen uitrukken gehad. Dat is op te maken uit de alarmeringen via het P2000-netwerk. Dinsdag kreeg de brandweer zeker 50 meldingen te verwerken meld HV Zeeland. In vrijwel alle gevallen was sprake van kleine buitenbrandjes of brandjes in containers waarvoor zonder spoed uitgerukt moest worden. Vier keer was sprake van een automatische melding, één keer werd een handmelder ingedrukt.

Nieuwjaarsnacht in Zeeland relatief rustig verlopen
Net als ieder jaar beleefde de brandweer weer haar drukste nacht van het jaar, werd er vrolijk op straat genieuwjaard én vuurwerk afgestoken, zonder noemens waardige incidenten.

Knallend (en met mist) 2020 in, hulpdiensten in sommige plaatsen bekogeld
Hoewel dichte mist vuurwerkliefhebbers tijdens de jaarwisseling in het noorden parten speelde, is het spektakel in andere delen van het land redelijk goed te zien geweest. Zo was de ergste mist in Rotterdam op tijd weggetrokken, waardoor tienduizenden toeschouwers van het Nationale Vuurwerk konden genieten.

Hulpverleners belaagd

Niet overal verliep de jaarwisseling vlekkeloos. Er is geen overzicht van alle incidenten, maar de politie greep op meerdere plaatsen in. Zo kwam de Mobiele Eenheid in actie bij een autobrand in Utrecht. De ME stond hulpverleners bij die in de wijk Kanaleneiland met vuurwerk werden belaagd. Ook in onder meer Vianen, De Bilt, Ede en Zeist werden hulpverleners bekogeld.   

77 miljoen euro aan vuurwerk verkocht
Er ging dit jaar in Nederland meer vuurwerk dan ooit de lucht in. Volgens de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland is er een recordomzet behaald en werd er voor 77 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Dat is een stijging van 10 procent vergeleken met vorig jaar.

Videoverslag vuurwerk Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0