Nieuwjaarsconcert in de Sint Jacobskerk Ons Genoegen in het teken van Frankrijk

Al vanaf 2000 wordt jaarlijks op de 2e zaterdag in januari het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen gehouden in de Sint Jacobskerk te Vlissingen, telkens met een ander thema en samenwerking met andere artiesten.

Op 11 januari 2020 is het thema: “Vive la France”! Alle muziekstukken (uit het populaire genre) hebben een directe relatie met Frankrijk. Op het programma staan o.a. Une Belle Histoire, Highlights from Ratatouille, La Mer (Ivan Charles Trenet) en uiteraard ontbreken Jacques Brel en Edith Piaf niet. Ook de solisten zijn dit jaar gekozen vanwege hun Franse repertoire: zangeres Marjolijn Polfliet en de accordeonist Hans van der Werf.  

Sinds de zomer van 2013, spelen Marjolijn en Hans samen. Na lang als docent Frans te hebben gewerkt heeft Marjolijn sinds een aantal jaren volledig gekozen voor de muziek. Opgeleid aan het Complete Vocal Institute (Kopenhagen, DK) vindt zij als zangcoach en zangeres haar draai in vele genres, maar het zingen van het Franse repertoire voelt als thuiskomen.

Hans speelt al sinds zijn 9de jaar accordeon. Hij is een muzikale duizendpoot: naast accordeon speelt hij gitaar. Hans treedt solo op en speelt o.a. in Woodworks, een akoestische band. De laatste jaren is hij zich meer gaan verdiepen in de Franse muziek. De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen staat onder leiding van dirigent Arian de Visser. Het repertoire is iedere keer weer zeer divers. Ons Genoegen wil voor zowel de orkestleden als de toehoorder altijd een programma samenstellen dat verrassend en uitdagend is.

Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open om 18.45 uur. De toegangsprijs is €14,00, in de voorverkoop €12,50 (boekhandel 't Spui of via secretaris@khog.nl).

Reactie schrijven

Commentaren: 0