Fietstunnel Oost Souburg nieuwe stadsentree later opgeleverd!

De fietstunnel bij Oost Souburg is nog niet opgeleverd omdat er opmerkingen zijn over de afwerking.

En dat is niet zo zeer de asfaltlaag maar dat zijn de wanden en het plafond van de tunnel. In eerste instantie was de bedoeling dat de tunnel in oktober 2019 opengesteld zou worden voor fietsers en dit werd uiteindelijk voor de kerst van 2019. Maar ook deze datum werd niet gehaald. “De tunnel is gestort op de warmste dag van het jaar en we maakten ons zorgen hier over. Er is ook een adviesbureau over ingeschakeld om eens mee te kijken. En die vinden dat ook, en dat betekend dat ons niets rest om de aannemer aansprakelijk te stellen voor dat werk, want dit is niet conform de afspraak afgeleverd”. Aldus wethouder John de Jonge. 

Eind februari opening
In een nieuwsbrief van aannemer BAM infra staat geschreven dat de tunnel nu pas op zijn vroegst eind februari 2020 geopend zal worden.Er ligt nu wel een begaanbare asfaltlaag, maar daar moet dus nog een 2e laag overheen. Blijkbaar heeft dit te maken met de angst voor strooizout op het asfalt, zodat de tweede laag niet goed zou kunnen hechten.

Omweg via het Olau viaduct
Fietsers die al een lange tijd de omweg via het “Olau”viaduct moeten nemen zijn erg teleurgesteld. Sommige mensen moeten zelfs lopend naar boven, omdat de helling voor hen niet te nemen is met de fiets.

Zie ook de vragen van de PSR over de fietstunnel

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marcel (zaterdag, 11 januari 2020 11:24)

    Belachelijk dat dit zolang moet duren vooral voor de fietsers. Tevens met de kennis van tegenwoordig! Hoop dat dit de hoogste prioriteit krijgt want na bijna een jaar, dagelijks, die overlast ben ik het meer dan beu.

  • #2

    Nora (woensdag, 29 januari 2020 20:39)

    Belachelijk maar ja het gaat maar over de fietsers. Die hebben toch al weining in Vlissingen te vertellen.