Microsoft gestopt met ondersteuning Windows 7

Vandaag 14 januari 2020 stopt Microsoft de software-ondersteuning voor Windows 7.

Gebruikers van het oude besturingssysteem worden geadviseerd om te upgraden. Windows 7 krijgt al even geen grote updates met nieuwe functies meer, maar vanaf vandaag staakt Microsoft alle ondersteuning. Er komen vanaf dan geen updates om bijvoorbeeld beveiligingsproblemen mee op te lossen. Met andere woorden: als er een groot beveiligingslek wordt ontdekt door een onderzoeker of na een hack, dan zal Microsoft dit gat niet meer in Windows 7 dichten. Hierdoor worden computers met de software op termijn vatbaarder voor cyberaanvallen.

Oude software gebruiken op eigen risico
Hoewel Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 laat vallen, blijven computers met het besturingssysteem wel gewoon werken. Je bent vrij om de oude software te blijven gebruiken, op eigen risico. Wie behoed wil worden tegen zulke mogelijke problemen in de toekomst, moet de overstap naar Windows 10 maken.

Bedrijven ietsje langer
Dat geldt tenminste voor de gemiddelde Windows 7-gebruiker. Grote bedrijven, overheden en andere instanties kunnen tegen betaling de ondersteuning uitrekken tot en met januari 2023. Zo’n deal kost het eerste jaar 50 dollar per ondersteunde computer, waarna de prijzen in de twee daarop volgende jaren tweemaal verdubbelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0