Filmopnames binnenstad Vlissingen 22-24 januari 2020

In de periode 22-24 januari worden er in Vlissingen filmopnames gemaakt voor de film Slag om de Schelde.

De opnames vinden plaats in de omgeving van de Oude Markt, Kerkstraat en Achter de Kerk. De film draait vanaf november 2020 in de bioscopen.

Historisch straatbeeld
Voor de film worden opnamen gemaakt in en om een hoekpand op de Kerkstraat / Oude Markt. In het verhaal is dit pand een bakkerij in het door Duitse militairen bezette Vlissingen eind 1944. De filmmaatschappij probeert een zo mooi en goed mogelijk historisch straatbeeld te creëren. Sommige momenten kunnen emoties oproepen. Zo wordt er gebruik gemaakt van vuurwapens, antieke legervoertuigen, rookeffecten en er kunnen Duitse symbolen zichtbaar zijn.

Tijdschema
Op 20 en 21 januari vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. Zoals het verwijderen van straatmeubilair, het aanpassen van de buitenkant van diverse panden en het bouwen van een zogenaamde ‘antitankwall’. Op 22, 23 en 24 januari vinden de filmopnamen plaats. En op 25 januari worden de decors afgebroken.

Filmopnames
Er wordt gefilmd van 7.00 tot circa 19.30 uur. Of zoveel langer of korter dan noodzakelijk. Dit wordt per dag bepaald. Wilt u een kijkje nemen? Dat kan het beste op de Oude Markt. Blijft u wel achter de afzettingen en volg de aanwijzingen van de filmcrew!

Wegafsluiting
Rondom de opnames wordt het gebied Oude Markt - Kerkstraat - Achter de Kerk van 20 tot en met 27 januari afgesloten voor doorgaand verkeer. Op zoveel langer of korter dan noodzakelijk. Omwonenden zijn via een bewonersbrief geïnformeerd.

Hulpdiensten en Zonnetrein
De Kerkstraat is een doorgaande route voor hulpdiensten en de Vlissingse Zonnetrein. Deze kunnen tijdens de afsluiting gebruik maken van de Marktstraat.


Aanvullende informatie over film slag om de Schelde
Voor het tweede draaiblok zullen cast en crew neerstrijken in Zeeland. Nieuwe Nederlandse en internationale acteurs zijn toegevoegd aan de cast met o.a. Tom Felton hij is vooral bekend van zijn rol als Draco Malfoy in the Harry Potter films.

Slag om de Schelde grootste Nederlandse oorlogsfilm van de afgelopen 10 jaar!
Eerder werd bekend gemaakt dat Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters de hoofdrollen spelen in de film. De regie is in handen van Matthijs van Heijningen Jr. Met een budget van €14 miljoen is De slag om de Schelde de grootste Nederlandse oorlogsfilm van de afgelopen 10 jaar. De film verteld het verhaal van November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Film te zien vanaf 26 november 2020
Distributeur September Film brengt DE SLAG OM DE SCHELDE op 26 november 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. Netflix brengt de film in 2021 naar haar leden wereldwijd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0