Oude Markt/Kerkstraat decor voor filmopnames ‘Slag om de Schelde’

Voor de film worden opnamen gemaakt in en om een hoekpand op de Kerkstraat / Oude Markt.

In het verhaal is dit pand een bakkerij in het door Duitse militairen bezette Vlissingen eind 1944. De filmmaatschappij probeert een zo mooi en goed mogelijk historisch straatbeeld te creëren. Dinsdag kwamen er diverse oude legervoertuigen aan die deel nemen aan de filmopnames. Afgelopen woensdag vanaf 06.00 uur vonden de eerste opnames plaats. Waaraan een honderd figuranten  verkleed als Duitse soldaten en vrouwen en kinderen uit die tijd deelnamen.

Slag om de Schelde
De film gaat over de 'vergeten' Slag om de Schelde, die in 1944 aan meer dan tienduizend mensen het leven kostte. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Hoofdrollen
De hoofdrollen worden gespeeld door voor Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters. Voor het tweede draaiblok zullen cast en crew neerstrijken in Zeeland. Nieuwe Nederlandse en internationale acteurs zijn toegevoegd aan de cast met o.a. Tom Felton hij is vooral bekend van zijn rol als Draco Malfoy in the Harry Potter films.

Duurste oorlogsfilm NL
De Slag om de Schelde met een budget van 14 miljoen euro is de op een na duurste oorlogsfilm die in Nederland is geproduceerd.
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0