Zeeuws maritiem muZEEum leukste uitje van Zeeland 2020

Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Zeeland 2020’.

Dat heeft de ANWB 23 januari bekend gemaakt.
Voor de derde keer heeft het muZEEum deze prijs in de wacht gesleept: ook in 2017 en 2018 won het Zeeuws maritiem muZEEum goud. Vorig jaar won het muZEEum zilver. De tweede prijs was voor dit jaar voor ’t Klok’uus, brons voor Tropical Zoo.
Foto: Karen Kroese van het Zeeuws maritiem MuZEEum

Tijdens de verkiezing konden bezoekers en leden van de ANWB zowel landelijk als regionaal hun stem uitbrengen. De ANWB zegt dat leden het museum vooral roemen omdat er veel te zien, horen en beleven is. Volgens de ANWB zijn landelijk zijn 80.000 stemmen uitgebracht.
Niet alleen het aantal stemmen wordt geteld om de winnaar te bepalen, ook de waardering speelt een rol. De verhouding prijs/ kwaliteit en de sfeer wogen dit jaar het zwaarst. Het muZEEum werd door stemmers 'compleet, afwisselend en verrassend' genoemd. En ook de vrijwilligers zijn volgens bezoekers erg klantvriendelijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0