Texaanse blues in het Arsenaaltheater tijdens de elfde editie van Scheldeblues

De band Memo Gonzalez & The Özdemirs trad afgelopen zaterdagavond op tijdens de elfde editie van Scheldeblues in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

Memo Gonzalez is inmiddels een begrip in de Europese bluesscene. Deze volbloed Texaan speelde in de States met o.a. Paul Size (Red Devils), Johnny Moeller (Thunderbirds) en Jim Suhler. In de negentiger jaren kwam Memo ooit naar Europa om ondermeer op de Blues Estafette in Utrecht te spelen met zijn Texas Harmonica Rumble. Overal waar ze komen ontstaat een waar bluesfeest, muziek ontstaat per plekke, “wij zijn geen jukebox maar we willen onze eigen stempel op de muziek drukken” aldus Gonzalez. Een optreden van Memo Gonzalez is werkelijk een sensatie, hij speelt en zingt niet alleen of zijn of er zijn leven van afhangt, maar verpakt dit allemaal ook nog eens in een podium vullende show. 

Julian Sas Band
Afsluiter van de avond was de befaamde Julian Sas. Voor menig liefhebber behoort Julian Sas tot de een van de grootste iconen van de Nederlandse bluesrock. Geïnspireerd door de muziek van grootheden als Jimi Hendrix, Alvin Lee, Miles Davis en Rory Gallagher, doorspit hij de dieptes van de blues, bluesrock en boogie en weet hij er een eigenzinnige draai aan te geven. Een rasartiest, zo kan je bluesrocker Julian Sas gerust omschrijven.

Elfde editie Scheldeblues!
Wederom was er weer een gevarieerd programma en konden bezoekers genieten van vijf nationale en internationale topacts in het Arsenaaltheater! 

Video Deel 1

Reactie schrijven

Commentaren: 0