Line in - Line out geeft beginnende Zeeuwse acts een podium in De Piek

Nieuw muziekfestival Line in - Line out geeft beginnende Zeeuwse acts een podium in De Piek.

In samenwerking met de Piek organiseert muziekdocent Jos Houtzager een festival voor beginnende Zeeuwse bands en muzikanten.

Het vindt plaats op zaterdagavond 22 februari in De Piek. Onder de noemer Line In Line Out krijgen deelnemers de mogelijkheid ervaring op te doen voor publiek. Ze spelen elk een korte set van maximaal drie nummers. Van de optredens worden film- foto- en audio opnamen gemaakt. Deelnemers krijgen de ruwe opnames mee naar huis, en kunnen dit gebruiken voor promotiedoeleinden, bijvoorbeeld op sociale media. Er hebben zich inmiddels negen bands of muzikanten aangemeld.

Daarnaast spelen twee jonge acts uit de Jampot Sessies die maandelijks in De Piek worden gehouden voor jongeren tot en met 18 jaar. Halfweg de avond treedt een uur lang de ervaren hoofdact Flashback op. Het festival wordt geopend door de 5-jarige Aaron. Hij speelt het eerst liedje op piano. De deelnemers spelen elk maximaal een kwartier. Daarvoor is in De Piek een complete backline aanwezig, zodat snel kan worden gewisseld. "Muziek is geen wedstrijdsport", zegt Jos Houtzager, "ons uitgangspunt is dat muziek verbroedert. Dus er is geen jury. Wel is er wat te winnen".

Op het eind van een festival zorgt een tombola voor een winnaar. Muziekcentrum Middelburg stelt daarvoor een waardebon beschikbaar van 100 euro. Daarnaast krijgt de 'winnaar' de maandag erop een radio-interview door Remco van Schellen op Omroep Zeeland. Verder zijn scouts aanwezig op te bekijken of voor één of meerdere deelnemers een plek kan worden ingeruimd op één van de podia van het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Vlissingen.

Om er voor te zorgen dat er veel publiek is neemt iedere deelnemers minstens vijf bezoekers mee. We gaan er van uit dat de hoofdact Flashback ook nog extra publiek trekt. ,,We organiseren dit festival als vrijwilligers", zegt Jos Houtzager, ,,Als het een succes is dan gaan we het herhalen, uitbreiden en verfijnen." Veel verschillende stijlen zijn er aanwezig: rock, theater, pop, metal, musical, singer-songwriter.

Omdat er ook jonge deelnemers zijn begint het festival al om 19:00 uur.  De entree voor bezoekers is 5 euro. De Piek bevind zich op de Hellebardierstraat 13 te Vlissingen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 - 19.05: Muzikale opening
19.05 - 19.20: Jampotsessieact 1
19.25 - 19.40: Keesha Koolhoven
19.45 - 20.00: ST. JUNE
20.05 - 20.20: Sylvia van Doorn
20.25 - 20.40: Jampotsessieact 2
20.45 - 21.00: Signourey de Roos
21.30 - 22.30: Flashback
22.45 - 23.00: Rufi Frans
23.05 - 23.20: Stackerlee
23.25 - 23.40: Maurits Dieks
23.45 - 00.00: Dispelled
00.05 - 00.20: Juice
00.25 - 00.30: Tombola - Prijsuitreiking - waardebon 100 euro Muziekcentrum Middelburg + interview op maandag bij Remco van Schellen

Presentatie: Jeroen Stroo

Reactie schrijven

Commentaren: 0