Motie “Vlissingen consumentenvuurwerk vrij” aangenomen

Raadslid Coen van Dalen (CU) diende samen met alle andere partijen donderdagavond 30 januari tijdens de besluitenraad een motie in: Vlissingen consumentenvuurwerk vrij ”.

Alle partijen stemden voor de motie, met uitzondering van SGP en POV, deze stemden tegen de motie. Vanaf komend oud en nieuw mag er nergens meer in de gemeente vuurwerk worden afgestoken door particulieren, als het aan de raad ligt. 
Grote maatschappelijke schade
Vuurwerk leidt volgens de partijen tot grote maatschappelijke schade. Ze wijzen daarbij op de gewonden door vuurwerk, het misbruik van vuurwerk tegen hulpverleners, het dierenleed en de ademhalingsproblemen van mensen met astma of copd. De gemeente gaat wel onderzoeken of georganiseerde vuurwerkshows een mogelijkheid zijn. Deze moeten worden gehouden in Vlissingse wijken door nieuw op te richten vuurwerkclubs.

Landelijk beleid
Dit jaar al verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen!
Consumenten mogen de komende jaarwisseling geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer afsteken. Het kabinet heeft de knoop doorgehakt en besloten dat een gedeeltelijk vuurwerkverbod zo snel mogelijk moet ingaan. Dit zeggen Haagse bronnen tegen de NOS.

Beluister hieronder de betogen tijdens de besluitenraad van 30 januari 2020

Reactie schrijven

Commentaren: 0