Bløf-pianist en gitarist Bas Kennis in College Tour van Scheldemond College

Bas Kennis was afgelopen donderdagmiddag de tweede gast in de College Tour van het Scheldemond College.

Vier keer per jaar komen succesvolle Zeeuwen op de Vlissingse middelbare school vertellen hoe ze de weg naar ‘de top’ hebben bereikt. Hij vertelde dat het opgroeien in Zeeland juist grote voordelen heeft, zeker als muzikant. Je hebt hier veel minder concurrentie dan in de grote stad, waardoor je al snel iemand bent.

Pesten
Bas vertelde openhartig over pesten tijdens zijn middelbareschooltijd: “Van de ene op de andere dag hebben de populaire gasten op school het op je gemunt. Jongeren zijn soms meedogenloos. Ik weet hoe erg het kan zijn. Word je buitengesloten, dan ben je de lul. Van de tweede tot de vijfde telde ik niet mee. Daar heb ik nog lang mee geworsteld. Pesten heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf niet voor 100 maar voor 300% heb willen bewijzen”.

Intuïtie
Zijn studie heeft hij niet afgerond, daar heeft hij geen spijt van. ‘Je leert op een bepaalde manier denken en verbanden leggen. Wat niet betekent dat je dan geen fouten maakt. Ga altijd af op je intuïtie’.

Boekje overhandigd
De leerlingen zijn nauw betrokken bij de inhoud. In de Nederlandse lessen is aandacht besteed aan de teksten. Ze hebben een boekje overhandigd met eigen werk aan de hand van teksten van BLØF. Een leerling heeft een rap gemaakt en voorgedragen, leerlingen stelden vragen, leerlingen hebben een nummer op Zoutelande gemaakt. MTV-leerlingen hebben het licht, geluid en podium verzorgd en net als de vorige keer hebben de horeca-leerlingen weer super lekkere hapjes bereid.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0