Vlissingen krijgt een Sushi bar Ikigai Sushi & Bites

In het pand waar sinds 2013 The Foodcompany in gevestigd was aan de Spuistraat 40, zal 28 februari een sushibar Ikigai Sushi & Bites worden geopend.

De komende weken zal het pand worden verbouwd tot een Sushi bar en restaurantje waar je sushi kunt eten en afhalen. Voor Zeeland is dit de eerste sushibar! Met last sushi samurai sushi en meer dag verse producten ala minuut sushi en bites. Alle producten worden met dagverse ingrediënten bereid. Ook worden er Sushi Workshops gegeven, en catering voor feesten en partijen.

Ikigai staat voor  “wat je het liefste doet”
In de wereld zijn er een aantal gebieden waar de mensen gemiddeld ouder worden dan op de rest van de wereld. Japan is een van deze gebieden. Wat opvalt is dat de mensen in deze gebieden zeggen een “een doel in het leven” te hebben: “Ikigai”. Naast goede voeding en een goede leefomgeving speelt “Ikigai” dus ook een grote rol in het gezond oud worden. Volgens Japanse traditie heeft elk persoon zijn eigen Ikigai. Ikigai staat voor “wat je het liefste doet”, “waar je goed in bent”, “waar je voor betaald wordt/kan worden” en “wat de wereld nodig heeft”. Daar waar de 4 cirkels overlappen, vind je je Ikigai.
 


Sushi Workshop
Sushi kunt u ook zelf maken! Heeft u dit altijd al zelf willen leren? Dan is onze sushi workshop perfect voor u! Onder begeleiding van onze professionele sushi chef gaan jullie zelf aan de slag met het maken van sushi. Verbaas uzelf en uw vrienden/familie met uw sushi kunsten!

Wat kun je verwachten?
Standaard duren onze workshops 2,5 à 3 uur. Op aanvraag kan dit ook per 1 uur verlengt worden. De workshop wordt bij ons in het restaurant gegeven, of bij uw zelf gekozen locatie. In deze tijd leert u verschillende soorten sushi maken, Maki, Uramaki, Sashimi, Nigiri en Temaki. Hierbij gaat u alles leren, van de rijst koken, naar de vis snijden, naar het rollen van de sushi, alles komt er aan te pas. Na het bereiden van de sushi is er natuurlijk ook de gelegenheid om die heerlijke zelfgemaakte sushi eens lekker te proeven. Komt het niet allemaal op? Dat is geen probleem, neem de sushi mee naar huis en verbaas uw thuisfront met uw sushi kunsten! Na de workshop kunt u de informatie ook altijd thuis gebruiken om nog meer van die heerlijke sushi zelf te maken!

Facebook
Website - Ikigai Sushi & Bites

Reactie schrijven

Commentaren: 0