· 

Werkzaamheden Torenweg Middelburg

De gemeente Middelburg zorgt ervoor dat de wijk Essenvelt waterbestendig wordt. Daarom werken we aan de afvoer van oppervlaktewater onder de Torenweg. Hieraan werken wij van 3 tot 28 februari.

Tijdens deze werkzaamheden blijft de Torenweg gewoon geopend. Wel zal er sprake zijn van beperkte verkeershinder. We plaatsen een duiker onder de Torenweg (een betonnen tunnel voor het water). Deze leidt het oppervlaktewater van Essenvelt naar de Abeelse Sprink. Later sluiten wij ook de oppervlaktewaterafvoer van andere Middelburgse wijken hierop aan.

Verder heeft u misschien onze tijdelijke zand- en gronddepots gezien. Deze liggen op het terrein in afwachting van de uitkomst van een vervolgonderzoek naar de nodige ophoging. Toen we begonnen met de voorbereidingen voor het ophogen van Essenvelt bleek dat we de eerder berekende ophoging misschien kunnen beperken. We wachten de resultaten van het vervolgonderzoek af zodat we het zand straks op de definitieve plaats kunnen leggen. Het zand ligt midden dit jaar op de plaats waar het hoort. Laat de gemeente Middelburg weten via de mededeling op de website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0