· 

VPRO Dorst Pitch 2020 is op zoek naar nieuw talent

Elk jaar organiseert VPRO Dorst de Pitch om nieuw talent te ontdekken en hen een kans te bieden hun ideeën te ontwikkelen.

Dit jaar is de Pitch een actieve leerschool waarin deelnemers worden klaargestoomd tot programmamaker. In de Pitch 2020 gaan de talenten aan de slag met hun eigen ideeën. Door masterclasses ingericht op thema’s als research, vorm, verhaallijn en presentatie, met sprekers uit het vak en zelf veel doen, proberen en maken, vormen deelnemers hun ideeën om tot een stevig staand programmaplan. Aan het einde van de rit pitchen zij dit aan de hoofdredactie van de VPRO.

Voor wie?
De Pitch is voor jonge makers tussen de 18 en 35 jaar die een programma willen maken bij de VPRO. Ervaring met filmen, monteren of regisseren is niet vereist. Maar ideeën, enthousiasme en liefde voor het verhaal wel. Het doel? Met ambitieuze nieuwe makers vernieuwende programma’s maken in 2020. De VPRO Dorst Pitch biedt jou de kans om jouw eigen programma- idee te ontwikkelen bij de VPRO.

Masterclasses en ervaren coaches
Met behulp van masterclasses, ervaren coaches en door simpelweg te maken, word jij in 2 maanden klaargestoomd tot programmamaker. Spat jij uiteen van de meest wilde programma-ideeën? Vind jij dat een verhaal verteld moét worden? Of zijn er onderwerpen die volgens jou verkeerd of te weinig worden besproken? En durf je dat te laten zien? Dan zoeken wij jou!

Getalenteerde jonge makers
Tijdens de Pitch 2020 gaan we samen met 6 van de meest getalenteerde jonge makers hun woeste ideeën omkneden tot een stevig staand programmaplan. Dus wat kan je verwachten? Je gaat de hort op, camera op de schouder, lekker op je bek gaan, uit de comfort zone, veel maken en vooral gestoord veel leren van the best in de business.

Programma-idee
Is dit op jouw lijf geschreven? Mooi. Dan is dit wat je moet doen: bedenk een programma-idee van max 10 minuten (per aflevering), stuur ons dat op vóór 16 maart en misschien pitch jij aan het einde van de rit jouw gouden idee aan de hoofdredactie. Website: VPRO Dorst Pitch

Reactie schrijven

Commentaren: 0