Vlissings verleden - Dijk van een dijk 1975 - 1985

Een documentaire over de Boulevard-werken van Vlissingen gemaakt door John Meyboom.

We beginnen in het jaar 1975 en zien de demping van de Spuikom en de Leeuwentrap die tijdelijk werd afgebroken. De werkzaamheden op en rond de boulevard.

In 1974 besloot de gemeente Vlissingen dat de zeewering moest worden versterkt en verhoogd In verband daarmee werd de Leeuwentrap tijdelijk afgebroken. In december 1974 moesten de leeuwen daarom opnieuw weg van hun standplaats. Dit keer tijdelijk. Ze werden gedurende het werk aan de zeewering achter gaas opgeborgen. In april 1976 was de nieuwe zeewering en de nieuwe verhoogde Leeuwentrap klaar. De leeuwen keerden weer terug op de plek waar ze sinds 1909 hadden gestaan, aan de voet van de Leeuwentrap. Verder zien we unieke beelden van De Schorpioen die op het terrein van de KSG ligt.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0