Zuidwesterstorm en hoogwater zorgen voor een hoge waterstand

De storm Ciara en de combinatie van hoog water op zee en de zuidwesterstorm zorgde er voor dat er maandagmiddag in Vlissingen een hoge waterstand ontstond.

De loodsboten waren uit voorzorg verplaatst naar de buitenhaven in Vlissingen. Nadat rond 15.00 uur de hoogste waterstand was bereikt keerden de loodsboten weer terug in de Koopmanshaven. In de haven van Breskens kwam de kade onder water te staan door de hoge waterstand. Dinsdag 11 februari is het springtij en dat kan zorgen voor een nog wat hogere waterstand.    

Oosterscheldekering gesloten
De kering ging rond 11.00 uur dicht, omdat er een waterstand van 3.05 meter boven NAP werd verwacht. De kering wordt altijd gesloten bij waterstanden van boven de 3 meter. De kering ging maandagavond om 19.00 uur weer open. De vorige keer dat de kering dicht ging, was op 3 januari 2018

3 gesloten stormvloedkeringen
Maar liefst 3 van de 6 stormvloedkeringen zijn gesloten om ons te beschermen tegen het dreigende hoogwater. Het gaat om de Hollandsche IJsselkering, Oosterscheldekering en de Haringvlietsluizen.

Grote stukken strand weggeslagen op Walcheren
Tussen Zoutelande en Westkapelle zijn grote stukken strand weggeslagen door de storm.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0